Bakalářská práce

Studijní plán: Cestovní ruch - kombi, platný od ZS 2024/2025

PředmětBakalářská práce (BP-1)
GarantujeKatedra cestovního ruchu (KCR)
GarantIng. Ivica Linderová, PhD.
Jazykčesky
Počet kreditů7
Kombinované studium
DotacePředmět je v kombinované formě studia vyučován formou konzultací.
Studijní plán Typ Sem. Kred. Ukon.
Cestovní ruch - kombi, platný od ZS 2024/2025 P 6 7 kr. ZA
Cestovní ruch - platný od ZS 2024/2025 P 6 7 kr. ZA

Sylabus

  • Student zpracovává bakalářskou práci na základě zvoleného tématu pod vedením vedoucího práce.

Doporučená literatura

  • Studijní opora v LMS Moodle (2023).
  • Borůvková, J., Dvořáková, S., Vojáčková, H. (2021). Jak psát práce na VŠPJ: Typografická pravidla pro studenty VŠPJ. Jihlava: VŠPJ.
  • SP č. 1/2021 - Směrnice pro vedení, vypracování a zveřejňování závěrečných prací na VŠPJ
  • SP č. 5/2017 - Směrnice k zamezení plagiátorství na VŠPJ
  • Podle zvoleného tématu bakalářské práce.

Anotace


Bakalářská práce je závěrečnou prací prvního stupně vysokoškolského studia. Student v ní prokáže schopnost práce s vědeckou a odbornou literaturou, schopnost analytického myšlení při řešení zadaného problému, schopnost kritického myšlení při aplikaci poznatků do praxe.




Bakalářská práce by měla mít přínos pro praxi nebo by se měla zabývat podrobnějším zkoumáním jevu či problému, který není v literatuře zatím dostatečně zpracován (např. nové trendy ve službách cestovního ruchu apod.).




Cílem předmětu je zpracování obsahové náplně bakalářské práce v požadované struktuře včetně abstraktu, úvodu, teoretické a analytické části, diskuse a závěru.



Studiem předmětu získá student následovné znalosti, dovednosti a obecné způsobilosti.


 



Znalosti: Student se orientuje v tématu bakalářské práce, umí vysvětlit význam plánovaného výzkumu. Umí stanovit cíl bakalářské práce a výzkumné otázky. Umí sestavit osnovu bakalářské práce v souladu s řešeným tématem. Orientuje se v metodách a technikách výzkumu. Zná pravidla pro zpracování závěrečných prací na VŠPJ.


 


Dovednosti: Student umí pracovat s odbornou literaturou, vyhledávat relevantní literární zdroje, analyzovat ekonomická dat související s cestovním ruchem a vyhodnotit je.


 


Obecné kompetence: Student je schopen samostatně sledovat a vyhodnotit problematiku v oblasti cestovního ruchu, dokáže získávat další odborné znalosti a dovednosti samostatným studiem teoretických poznatků oboru, umí argumentovat své názory a zjištění.


^ nahoru ^

Pracuji, vyčkejte prosím