Německý jazyk 1/CR-u3

Studijní plán: Cestovní ruch - platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2009/2010

PředmětNěmecký jazyk 1/CR-u3 (NEJ1)
GarantujeKatedra cestovního ruchu (KCR)
GarantMgr. Ivana Brychtová ( brychtova@vspj.cz )
JazykČesky
Počet kreditů4
Prezenční studium
Cvičení3 h
Kombinované studium
Tutoriál / přednáška1 h
Studijní plán Typ Sem. Kred. Ukon.
Cestovní ruch - kombinovaná forma CJ 3 4 kr. ZK
Cestovní ruch - kombinovaná forma, platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2013/2014 CJ 3 4 kr. ZK
Cestovní ruch - kombinovaná forma, platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2016/2017 CJ 3 4 kr. ZK
Cestovní ruch - platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2005/2006 CJ 3 3 kr. Z,ZK
Cestovní ruch - platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2006/2007 CJ 3 4 kr. Z,ZK
Cestovní ruch - platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2008/2009 CJ 3 4 kr. Z,ZK
Cestovní ruch - platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2009/2010 CJ 3 4 kr. ZK
Cestovní ruch - platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2013/2014 CJ 3 4 kr. ZK
Cestovní ruch - platný pro studenty, kteří započali studium od ZS 2016/2017 CJ 3 4 kr. ZK

Sylabus

  • In der Küche
  • Berufsbild Koch
  • Zutaten der Speisen
  • Gewürze und Kräuter
  • Obst und Gemüse
  • Gesunde Ernährung
  • Küchengeräte, Garmethoden, Maßeinheiten
  • Grammatik-Adjektive
  • Im Restaurant
  • Mahlzeiten
  • Speisenfolge, Speisekarte
  • Reservationen, Gästetypen
  • Serviceregeln

Doporučená literatura

  • Povinná: Lévy - Hillerich,D.: Kommunikation im Tourismus. Plzeň, Fraus, 2004. ISBN 80-7238-297-7.
  • Doporučená: Formanová,A.,Žmudová,Z.: Němčina v gastronomii.Praha,Informatorium,2000

Anotace

Cílem výuky je získat schopnost číst s porozuměním, překládat a reprodukovat odborné texty v německém jazyce. Dohovořit se v běžných komunikativních situacích. Zvládnout a používat odbornou německou terminologii a základní administrativní činnosti v německém jazyce.

^ nahoru ^

Pracuji, vyčkejte prosím