Německý jazyk 1/CR-u3
Studijní plán:
Předmět | Německý jazyk 1/CR-u3 (NEJ1-1) |
Garantuje | Katedra cestovního ruchu (KCR) |
Garant | Mgr. Ivana Brychtová ( brychtova@vspj.cz ) |
Jazyk | česky |
Počet kreditů | 3 |
Prezenční studium |
Cvičení | 3 h |
Kombinované studium |
Tutoriál / přednáška | 1 h |
Sylabus
- In der Küche
- Berufsbild Koch
- Zutaten der Speisen
- Gewürze und Kräuter
- Obst und Gemüse
- Gesunde Ernährung
- Küchengeräte, Garmethoden, Maßeinheiten
- Grammatik-Adjektive
- Im Restaurant
- Mahlzeiten
- Speisenfolge, Speisekarte
- Reservationen, Gästetypen
- Serviceregeln
Doporučená literatura
- Povinná: Lévy - Hillerich,D.: Kommunikation im Tourismus. Plzeň, Fraus, 2004. ISBN 80-7238-297-7.
- Doporučená: Formanová,A.,Žmudová,Z.: Němčina v gastronomii.Praha,Informatorium,2000
Anotace
Cílem výuky je získat schopnost číst s porozuměním, překládat a reprodukovat odborné texty v německém jazyce. Dohovořit se v běžných komunikativních situacích. Zvládnout a používat odbornou německou terminologii a základní administrativní činnosti v německém jazyce.
^ nahoru ^