Nutrition and Diet

Studijní plán: Zdravotně sociální pracovník - platný od LS 2012/2013

PředmětNutrition and Diet (ND)
GarantujeKatedra sociální práce (KSP)
GarantMgr. Pavla Šlechtová ( slechtova@vspj.cz )
Jazykanglicky
Počet kreditů2
Prezenční studium
Cvičení2 h
Kombinované studium
Cvičení8 h
Studijní plán Typ Sem. Kred. Ukon.
V 2 kr. ZA
Zdravotně sociální pracovník - platný od LS 2012/2013 PV 2 kr. ZA
Zdravotně sociální pracovník - platný od ZS 2016/2017 PV 6 2 kr. ZA

Sylabus

  • 1. Nutrition and diet - introduction
  • 2. Introduction to nutrition
  • 3. Digestion and nutrients
  • 4. Water
  • 5. Carbohydrates
  • 6. Presentations
  • 7. Protein
  • 8. Fats
  • 9. Nutritional habits
  • 10. Revision
  • 11. Test

Doporučená literatura

  • Texty v e-learningovém kurzu.

  • DUDEK, Susan G. Nutrition Essentials for Nursing Practice. 7. vyd. Philadelphia: Wolters Kluwer Health/ Lippincott Williams and Wilkins, 2014. ISBN 978-1-4511-8612-3.
  • HAAS, Elson M. Staying Healthy with Nutrition: The Complete Guide to Diet and Nutritional Medicine. Twenty-First Century Edition. Berkeley: Celestial Arts, 2006. ISBN 978-1587611797.

Anotace

Cíl: Cílem předmětu je zvládnutí odborného jazyka a prohloubení znalostí a dovedností z oblasti výživy, zdravého životního stylu a doporučeného stravování v různých obdobích života a při specifických zdravotních problémech a chorobách. Cvičení jsou aplikačně orientována na praktické užití nabytých odborných znalostí, rozvoj všech jazykových dovedností a práci s autentickými a odbornými cizojazyčnými materiály a zdroji.


Znalosti: Student zná a umí použít odborné znalosti a terminologii, umí definovat a vysvětlit odborné termíny svého oboru. Student je schopen aplikovat své znalosti a odborný jazyk v běžných profesních situacích souvisejících s výživou a stravováním v oblasti zdravotní péče či sociální práce.


Dovednosti: Student umí v profesní praxi aplikovat své odborné znalosti, vyhledat, zpracovat a poskytovat informace v anglickém jazyce z oblasti výživy a stravování, zpracovávanému materiálu rozumí, je schopen informace třídit, analyzovat, reinterpretovat, citovat a prezentovat je.


Obecné způsobilosti: Student se umí orientovat v odborné cizojazyčné literatuře a jiných zdrojích z oblasti výživy, umí zdroje citovat a veřejně prezentovat výsledky své práce.

^ nahoru ^

Pracuji, vyčkejte prosím