| Předmět | Nutrition and Diet (ND) |
|---|---|
| Garantuje | Katedra sociální práce (KSP) |
| Garant | Mgr. Pavla Šlechtová ( slechtova@vspj.cz ) |
| Jazyk | anglicky |
| Počet kreditů | 2 |
| Prerekvizity předmětu |
| Prezenční studium | |
|---|---|
| Cvičení | 2 h |
| Kombinované studium | |
| Cvičení | 8 h |
| Studijní plán | Typ | Sem. | Kred. | Ukon. |
|---|---|---|---|---|
| V | 2 kr. | ZA | ||
| Zdravotně sociální pracovník - platný od LS 2012/2013 | PV | 2 kr. | ZA | |
| Zdravotně sociální pracovník - platný od ZS 2016/2017 | PV | 6 | 2 kr. | ZA |
Cíl: Cílem předmětu je zvládnutí odborného jazyka a prohloubení znalostí a dovedností z oblasti výživy, zdravého životního stylu a doporučeného stravování v různých obdobích života a při specifických zdravotních problémech a chorobách. Cvičení jsou aplikačně orientována na praktické užití nabytých odborných znalostí, rozvoj všech jazykových dovedností a práci s autentickými a odbornými cizojazyčnými materiály a zdroji.
Znalosti: Student zná a umí použít odborné znalosti a terminologii, umí definovat a vysvětlit odborné termíny svého oboru. Student je schopen aplikovat své znalosti a odborný jazyk v běžných profesních situacích souvisejících s výživou a stravováním v oblasti zdravotní péče či sociální práce.
Dovednosti: Student umí v profesní praxi aplikovat své odborné znalosti, vyhledat, zpracovat a poskytovat informace v anglickém jazyce z oblasti výživy a stravování, zpracovávanému materiálu rozumí, je schopen informace třídit, analyzovat, reinterpretovat, citovat a prezentovat je.
Obecné způsobilosti: Student se umí orientovat v odborné cizojazyčné literatuře a jiných zdrojích z oblasti výživy, umí zdroje citovat a veřejně prezentovat výsledky své práce.