Francouzský jazyk 2/CR-u4
Studijní plán:
Předmět | Francouzský jazyk 2/CR-u4 (FRJ2) |
Garantuje | Katedra cestovního ruchu (KCR) |
Garant | Mgr. Soňa Cardová |
Jazyk | česky |
Počet kreditů | 3 |
Prezenční studium |
Cvičení | 2 h |
Kombinované studium |
Tutoriál / přednáška | 1 h |
Sylabus
- L19 - nahrazování dvou předmětů zájmeny, nepravidelné množné číslo, vyjádření času, sloveso "lire"
- L19 - text, vyjádření přibližného počtu, obraty vyjadřující omluvu
- L20 - člen dělivý, 2. slovesná třída, sloveso "boire", odvozování slov
- L20 - text, blízká minulost - "venir + de + infinitiv"
- L21 - minulý čas imparfait, nahrazování podstatných jmen zájmenným příslovcem "en"
- L21 - text, slovesa "essayer" a "servir"
- shrnutí L19 - L21, konverzace na téma česká a francouzská kuchyň, zdraví a nemoci
- L22 - test L19 - L21, subjomctif přítomný, vyjádření přání vůle, vyjádření totožnosti, sloveso "plaire"
- L22 - text, zájmena vztažná
- L23 - téma počasí, subjonctif přítomný - nepravidelné tvary, vyjádření pocitů
- L23 - text, slovesa "sentir" a "pleuvoir"
- L24 - subjonctif - vyjádření pochybnosti/nejistoty, subjonctiv minulý, minulý infinitiv, text
- L25 - shrnutí L22 - L24
- test L22 - L25, itinerář cesty do Provence
Doporučená literatura
- - Dany, M.: Le francais de l´hotellerie et du tourisme. Paris, Hachette 1993.
- - Magraner, J.J. – Zajac, M.: Obchodní francouzština. H.Brod, Fragment 1998.
- - Peyroutet, C.: La France touristique. Paris, Nathan, 1995.
- - Pravdová, M.: Francouzština pro začátečníky. Praha, LEDA, 2004
Anotace
La vie familiale, le logement, le temps libre
Les voyages – l´hébérgement, les moyens de transport
Mes études, mes plans d´avenir
La cuisine, la santé
La vie culturelle, les époques artistiques et architectoniques en histoire européenne
La France – le relief, le climat, la population, les symboles de la France
La France – l´histoire en bref, l´industrie, le transport
Paris – capitale de la France
Les régions fr. les plus touristiques
Les différents types de tourisme en France – le tourisme culturel, gastronomique, viticol, bleu, vert, montagnard
^ nahoru ^