Francouzský jazyk 2/CR-u3
Studijní plán:
Předmět | Francouzský jazyk 2/CR-u3 (FRJ2) |
Garantuje | Katedra cestovního ruchu (KCR) |
Garant | Mgr. Soňa Cardová |
Jazyk | česky |
Počet kreditů | 3 |
Prezenční studium |
Cvičení | 2 h |
Kombinované studium |
Tutoriál / přednáška | 1 h |
Sylabus
- L13 - vyjádření předmětu přímého zájmenem, slovesa říci a otevřít, jak se představit
- L13 - text, budoucí čas jednoduchý, předložkové vazby
- L14 - vyjádření předmětu nepřímého zájmenem, slovesa typu "appeler", neosobní zájmeno "il"
- L14 - text, vztažné věty
- L15 - podmínkové věty, vyjádření celku a úplnosti, nepravidelná slovesa "partir" a "dormir"
- L15 - text, trpný rod
- shrnutí L13 - L15, konverzace na témata rodina a výlet
- L16 - test L13 - L15, vyjádření místa, opisné tvary tázacích zájmen, sloveso "mettre" a "conduire", číslovky řadové, zdůraznění podmětu a ostatních větných členů
- L16 - text, kondicionál
- L17 - vyjádření data, stupňování přídavných jmen a příslovcí, slovesa typu "recevoir"
- L17 - text, tvoření příslovcí, konverzace na téma "Poznáváme Avignon"
- L18 - text 1 a text 2, užití předložek
- L18 - text 3 a text 4, opakování L16 - L18
- test L16 - L18, konverzace na téma "Poznáváme Aix en Provence"
Doporučená literatura
- - Pravdová, M.: Francouzština pro začátečníky. Praha, LEDA, 2004
- - Dany, M.: Le francais de l´hotellerie et du tourisme. Paris, Hachette 1993.
- - Magraner, J.J. – Zajac, M.: Obchodní francouzština. H.Brod, Fragment 1998.
- - Peyroutet, C.: La France touristique. Paris, Nathan, 1995.
Anotace
La vie familiale, le logement, le temps libre
Les voyages – l´hébérgement, les moyens de transport
Mes études, mes plans d´avenir
La cuisine, la santé
La vie culturelle, les époques artistiques et architectoniques en histoire européenne
La France – le relief, le climat, la population, les symboles de la France
La France – l´histoire en bref, l´industrie, le transport
Paris – capitale de la France
Les régions fr. les plus touristiques
Les différents types de tourisme en France – le tourisme culturel, gastronomique, viticol, bleu, vert, montagnard
^ nahoru ^